Τρίτη 8 Μαΐου 2012

7η Μαϊου.... η επόμενη μερα!

Χθές ήταν η πρώτη μερα μετά τις εκλογές της 6ης Μαϊου, που τόσο δραματικά παροσυιάζονταν από όλα τα ΜΜΕ σε όλη την προεκλογική περίοδο. Και η μερα των εκλογών ήρθε και περασε και τα αποτελεσματα ανακοινώθηκαν και επισημα. Πόσα παράλογα συνέβησαν και συμβαίνουν σ αυτή τη χωρά με αυτό το σάπιο πολιτικό συστημα και αυτό το εντελώς αντιδημοκρατικό εκλογικό σύστημα.

Πρώτο παράλογο: Το πρώτο κόμμα με ποσοστό κάτω από 20% και με μόλις 2% διαφορά από το δεύτερο, παίρνει μπόνους 50(!!!) εδρών. Με ποια δημοκρατική λογική και με ποια οποιαδηποτε λογική αυτό είναι ηθικό και δικαιό?

Δεύτερο παράλογο: Ποσοστό 19% των εκλογέων ψήφισε κάποιο κόμμα που δεν εκπροσωπείται στη Βουλή. Κι αν σ αυτό προστεθεί και το 35% της αποχής, αυτό σημαίνει ότι το 54% των ψηφοφόρων δεν εκπροσωπείται! Δηλαδή οχι απλά δεν κυβερνά, αλλά δεν υπάρχει καν μεσα στη Βουλή. Κι όλα αυτά, προς κέρδος του πρώτου κόμματος (ΠΑΛΙ).

Τρίτο παράλογο: Τα λευκά ψηφοδέλτια. Ενταξει τα άκυρα, είναι λανθασμένη ψήφος και είναι λογικό να μην προσμετράται. Αλλά τα λευκά σημαίνουν κάτι, σημαίνουν διαμαρτυρία για όλες τις πολιτικές προτάσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή και την ανάγκη διαφοροποιήσεων ή και δημιουργία νέων. Δεν θα σχολιάσω καν το e-mail που κυκλοφορουσε πριν τις εκλογές για τη δυναμη του 50%+1 λευκών ψηφοδελτίων, παρτε το αποφαση τα λευκά ψηφοδέλτια δεν σημαίνουν ΤΙΠΟΤΑ, δεν εχουν ΚΑΜΙΑ δυναμη και απλά και μόνο βοηθάνε και παλι (!!!!) το πρώτο κόμμα να αποκτήσεις πλαματικά μεγαλύτερο ποσοστό.

Τέταρτο παράλογο: Σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα, Αθηνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, η ΝΔ ΔΕΝ είναι πρώτο κόμμα και μάλιστα σε κάποια απ αυτά με πολύ χαμηλό ποσοστό. Ποιά πληθυσμιακή κατανομή μπόρεσε και την έβγαλε πρώτο κόμμα?? Και ποιοί τελικά είναι αυτοί που αποφασίζουν για τη ζωή όλων μας? 

Πέμπτο παράλογο: Να αναγκάζεται καποιος να ψηφίσει το λιγότερο κακό και όχι αυτό που πραγματικά θα του ταιριαζε. Πόσοι άνθρωποι ψηφισαν καποιο από τα "μικρότερα" κόμματα που μπήκαν ομως στη Βουλή απλά και μόνο για να μην ψηφισουν καποιο από αυτά που δεν μπήκαν. Κι αυτό γιατί το ποσοστό εκείνων που δεν μπήκαν (εκείνο το 19% που λέγαμε) και παλι βοηθά τον πρώτο.

Έκτο παράλογο: Πήρε η Χρυσή Αυγή 7% και γίνεται χαμός. Δε συμφωνω σε καμια περίπτωση με τίποτα από αυτά που πρεσβεύει, αλλά βρίσκω τελείως λάθος και αποπροσανατολιστικό όλο αυτό τον ντόρο που γίνεται γύρω από το θέμα. Χ.Α. ειναι το μονο φασιστικό κόμμα στη Βουλή? Η προηγουμενη κυβερνηση τι δημοκρατικό είχε? Σε ποια περιπτωση λειτουργησε δημοκρατικά? Πόσο την επηρρέασε η λαική βούληση σε κάθε απόφαση που πήρε? 

Βρήκα τα αποτελεσματα των εκλογών σχετικά ενθαρρυντικά, στο επίπεδο της μείωσης της δύναμης των δύο παραδοσιακά ισχυρών κομμάτων, αλλά θέλω κι αλλο! Θελω κι αλλη μείωση και θέλω μεγαλύτερη διασπορά στις πολιτικές προτάσεις που εκπροσωπούνται στη Βουλή! Μπορούμε??

7 σχόλια:

  1. Όλα αυτά που αναφέρεις μπορούν να εξηγηθούν και να πάψουν να είναι παράλογα! Εκείνο που δεν μπορεί να εξηγηθεί είναι το γιατί πήραν σταυρούς τα πρόσωπα εκείνα που μας έχουν κυβερνήσει εδώ και πολλά χρόνια, κι έχουν φάει με χρυσά κουτάλια, κι έχουν λαδώσει το αντεράκι τους μια χαρά, κι έχουν ενδεχομένως και μερικές off shore και καταθέσεις στο εξωτερικό κι αντί να τους στείλουμε διακοπές στον Κορυδαλλό τους στέλνουμε ξανά στη Βουλή! Ποιός είναι αυτός που τους βάζει σταυρό; Γιατί πάλι οι ίδιοι και οι ίδιοι, ως πρόσωπα εννοώ; Γιατί δε βγήκε κανένας νέος; Αυτό μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο είναι αλλο ενα θεμα που δεν καταλαβαινω με τιποτα... ενταξει, θελεις να ψηφισεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, γιατι να θελεις να ψηφισεις τα συγκεκριμενα ατομα? Σε εκπροσωπησαν οπως περιμενες τοσα χρονια? Ψηφισε τουλαχιστον κανεναν αλλο!

      Διαγραφή
  2. τίποτε δεν είναι παράλογο σε αυτή τη χώρα...
    μη σου πώ χειρότερα τα περίμενα..
    το κακό είναι πως τώρα φοβίζουν τον κόσμο με παύση πληρωμών κτλ και θα πάμε στις επόμενες εκλογές κατουρημένοι οπότε.. πολύ φοβάμαι οτι μια απο τα ίδια...
    μη σου πω οτι θα πάμε χωρίς μισθούς και συντάξεις (και ίσως όχι επειδή δεν έχουμε) για να δούμε τι μας περιμένει αν δεν γυρίσουμε στο μαντρί...
    για την ΧΑ δεν συμφωνώ. Καλός γίνεται αυτός ο ντόρος και να γίνει και μεγαλύτερος. Είναι άκρως επικίνδυνο όλο αυτό και θα φανεί μακροχρόνια. Ας μη ξεχνάμε οτι ο Χίτλερ ξεκίνησε με 4%, όχι με 7%.....
    και το χειρότερο? οι περισσότεροι ψηφοφόροι τους δεν έχουν ιδέα τι είναι, τι πρεσβεύουν! κάποιοι πιστεύουν οτι είναι αριστεροί, άλλοι οτι είναι αναρχικοί, άλλοι τους ψήφισαν για να δουν τσαμπουκά στη Βουλή... τραγικό!
    κι εγώ απορώ, αφού δεν πιστεύουν στην Δημοκρατία γιατί πέρνουν μέρος σε Δημοκρατικές διαδικασίες???
    είδομεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικα ελπιζω αν γινουν ξανα εκλογες - που προς τα κει παμε - οτι δεν θα ξαναγυρισουμε στα ιδια, οσο ζω ελπιζω!
      Για μενα ακριβως επειδη οι περισσοτεροι δεν ξερουν τι ακριβως σημαινει η Χ.Α., θεωρω οτι ειναι φαινομενο προσωρινο και θα χασει τη δυναμη της ακι οτι όλη αυτη η προσοχή και ο πολεμος μονο να τη δυναμωσει μπορει!

      Διαγραφή
  3. Τα παράλογα του εκλογικού μας νόμου. Θα τα πάρουν χαμπάρι να κάνουν κάτι για αυτό;
    Και βέβαια μπορούμε κι όπως φαίνεται θα κληθούμε να το δείξουμε σύντομα ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ελπιζω αληθεια... υπαρχει βεβαια παντα ο φοβος οτι μπορει αυτο το αποτελεσμα να ηταν ενα και μοναδικο...

      Διαγραφή
    2. Ναι, ποτέ δε μπορείς να είσαι σίγουρος... Ας ελπίσουμε πως μια διάθεση για αλλαγή κρατάει παραπάνω από ένα μήνα!

      Διαγραφή